Рецепт Капустяний пиріг

Рецепт Капустяний пиріг
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пиріг з капустою готується нескладно, а виходить незмінно смачним!

кількість порцій: 16
  • борошно— 500 грам(для тіста)
  • дріжджі сухі— 7 грам
  • молоко (або вода)  — 150 мілілітрів
  • яйця— 1 штука
  • Вершкове масло— 100 грам
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • сіль— 0,25 чайних ложки
  • Капуста білокачанна— 300 грам(для начинки)
  • морква— 2 штуки
  • Цибуля— 2 штуки
  • яйця варені— 3 штуки
  • яйце— 1 штука(для змазування)
  • Вершкове масло— 10 грам
капустяний пиріг - фото крок 1 Підготуйте продукти для пирога з капустою.

капустяний пиріг - фото крок 2 Дріжджі розмішайте з теплим (приблизно 30 ° С) молоком, потроху підсипаючи частина просіяного борошна (0,5-0,75 склянки).

капустяний пиріг - фото крок 3 замісити опару (як рідка сметана). Накрийте і залиште опару в теплому місці на 30-40 хв.
Поруч викладіть масло, щоб воно стало дуже м'яким.

капустяний пиріг - фото крок 4 Потім додайте в опару розм'якшене масло, цукор, сіль. Перемішайте до розчинення цукру і солі.

капустяний пиріг - фото крок 5 Підсипаючи потроху просіяне борошно, що залишилося, ретельно вимісити тісто.

капустяний пиріг - фото крок 6 Накрийте і залиште тісто в теплому місці підходити на 1-1,5 немає. Після обминання залиште ще приблизно на 1,5 годину.

капустяний пиріг - фото крок 7 Поки тісто зріє, приготуйте начинку.

Свіжу капусту тонко нашаткуйте.

капустяний пиріг - фото крок 8 очистіть моркву, наріжте її гострим ножем соломкою.

капустяний пиріг - фото крок 9 очистіть цибулю, наріжте його дрібними кубиками.

капустяний пиріг - фото крок 10 На сковороді розігрійте вершкове масло. викладіть цибулю, обсмажте його, помішуючи, на середньому вогні до прозорості (3-5 хвилин).

капустяний пиріг - фото крок 11 додайте моркву, перемішайте, смажте ще 5 хвилин.

капустяний пиріг - фото крок 12 викладіть капусту, перемішайте. накрийте кришкою, Тушіте 15 хвилин.

капустяний пиріг - фото крок 13 Яйця залийте водою, доведіть до кипіння, варите 8 хвилин. Остудіть і очистіть.
Зварені круто яйця дрібно наріжте.

капустяний пиріг - фото крок 14 посоліть овочі.

капустяний пиріг - фото крок 15 Всі продукти для начинки (овочі та яйця) з'єднайте і перемішайте.

капустяний пиріг - фото крок 16 Увімкніть духовку.

Тісто розділяється на дві частини, одна з яких повинна бути трохи більше. Можна залишити трохи тесту для прикраси пирога

капустяний пиріг - фото крок 17 Розкачайте два коржі товщиною приблизно 0,7 см.

капустяний пиріг - фото крок 18 Залишки тесту розкачайте тонко (1,5-2 мм.), розріжте на вузькі смужки, зробіть надсечкі, щоб вийшли "; колоски ";.

капустяний пиріг - фото крок 19 збийте жовток, додайте 0,5 ст. ложки води. перемішайте.

капустяний пиріг - фото крок 20 Викладіть корж поменше на деко, ложкою розподіліть по всій її поверхні приготовану начинку, залишаючи вільними бортики завширшки 2-3 см.

капустяний пиріг - фото крок 21 Накрийте пиріг другим коржем, кінець кліпу. Прикрасьте пиріг.
збитим яйцем (або сумішшю жовтка і води) змастіть поверхню пирога з капустою, зробіть зверху отвір для виходу пари.

капустяний пиріг - фото крок 22 Поставте пиріг з капустою в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-45 хвилин (до румяности).
Щоб готовий пиріг не втрачав вологу при охолодженні, його можна в гарячому вигляді загорнути у велике кухонний рушник.
Щоб скоринка пирога стала ще м'якше, можна додатково гарячий пиріг покласти в поліетиленовий пакет.

капустяний пиріг - фото крок 23 Пиріг з капустою готовий. Смачного!

Подібні рецепти

Капустяний пиріг в мультиварці

Зефір по Дюканов

Прийшла пора молодої капусти, а з нею - час смачних капустяних пирогів. Простий рецепт капустяного пирога в мультиварці: від нашого столу - до вашого! опис приготування: Одне з головних достоїнств цього пирога - капуста для начинка не пересмажується, а кладеться свіжої. Інша перевага - тісто б...

Капустяний салат з журавлиною

Капустяний салат з журавлиною

Капустяний салат з журавлиною — джерело вітамінів! Особливо необхідних нам взимку. Журавлину я використовую сушену. У ній збережені всі корисні властивості. Давайте разом приготуємо цей салат. опис приготування: Капустяний салат з журавлиною ніж те нагадує квашену капусту, тільки готується шви...

Капустяний салат з корнішонами

Капустяний салат з корнішонами

Ми вживаємо велику кількість капусти і солінь, особливо в зимовий період, тому завжди приємно спробувати новий цікавий рецепт з цих інгредієнтів. опис приготування: Капустяний салат з корнішонами, червоною цибулею, kapersami, гірчицею і майонезом володіє освіжаючим пікантним смаком. Салат можн...

Капустяний салат з морквою

Капустяний салат з морквою

Капустяний салат з морквою, заправлений олією — найпростіший і один з найпопулярніших традиційних російських салатів. Такий капустяний салат можна подавати і просто так, і як гарнір. опис приготування: Як ви, напевно, здогадалися, цей простий салат складається з двох основних компонентів: капу...

Капустяний салат

Капустяний салат

Дуже прості інгредієнти корисного вітамінного салату роблять його напрочуд легким. капустяний салат — один з мною улюблених свіжих салатів, капуста виходить солодкої і хрусткої! опис приготування: Сьогодні я розповім, як робити капустяний салат. Рецепт гранично простий, однак потрібно ніде не ...