Рецепт Капустяний пиріг
Пиріг з капустою готується нескладно, а виходить незмінно смачним!
кількість порцій: 16
- борошно— 500 грам(для тіста)
- дріжджі сухі— 7 грам
- молоко (або вода) — 150 мілілітрів
- яйця— 1 штука
- Вершкове масло— 100 грам
- цукор— 1 Ст. ложка
- сіль— 0,25 чайних ложки
- Капуста білокачанна— 300 грам(для начинки)
- морква— 2 штуки
- Цибуля— 2 штуки
- яйця варені— 3 штуки
- яйце— 1 штука(для змазування)
- Вершкове масло— 10 грам
Дріжджі розмішайте з теплим (приблизно 30 ° С) молоком, потроху підсипаючи частина просіяного борошна (0,5-0,75 склянки).
замісити опару (як рідка сметана). Накрийте і залиште опару в теплому місці на 30-40 хв.
Поруч викладіть масло, щоб воно стало дуже м'яким.
Потім додайте в опару розм'якшене масло, цукор, сіль. Перемішайте до розчинення цукру і солі.
Підсипаючи потроху просіяне борошно, що залишилося, ретельно вимісити тісто.
Накрийте і залиште тісто в теплому місці підходити на 1-1,5 немає. Після обминання залиште ще приблизно на 1,5 годину.
Поки тісто зріє, приготуйте начинку.
Свіжу капусту тонко нашаткуйте.
очистіть моркву, наріжте її гострим ножем соломкою.
очистіть цибулю, наріжте його дрібними кубиками.
На сковороді розігрійте вершкове масло. викладіть цибулю, обсмажте його, помішуючи, на середньому вогні до прозорості (3-5 хвилин).
додайте моркву, перемішайте, смажте ще 5 хвилин.
викладіть капусту, перемішайте. накрийте кришкою, Тушіте 15 хвилин.
Яйця залийте водою, доведіть до кипіння, варите 8 хвилин. Остудіть і очистіть.
Зварені круто яйця дрібно наріжте.
посоліть овочі.
Всі продукти для начинки (овочі та яйця) з'єднайте і перемішайте.
Увімкніть духовку.
Тісто розділяється на дві частини, одна з яких повинна бути трохи більше. Можна залишити трохи тесту для прикраси пирога
Розкачайте два коржі товщиною приблизно 0,7 см.
Залишки тесту розкачайте тонко (1,5-2 мм.), розріжте на вузькі смужки, зробіть надсечкі, щоб вийшли "; колоски ";.
збийте жовток, додайте 0,5 ст. ложки води. перемішайте.
Викладіть корж поменше на деко, ложкою розподіліть по всій її поверхні приготовану начинку, залишаючи вільними бортики завширшки 2-3 см.
Накрийте пиріг другим коржем, кінець кліпу. Прикрасьте пиріг.
збитим яйцем (або сумішшю жовтка і води) змастіть поверхню пирога з капустою, зробіть зверху отвір для виходу пари.
Поставте пиріг з капустою в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-45 хвилин (до румяности).
Щоб готовий пиріг не втрачав вологу при охолодженні, його можна в гарячому вигляді загорнути у велике кухонний рушник.
Щоб скоринка пирога стала ще м'якше, можна додатково гарячий пиріг покласти в поліетиленовий пакет.
Пиріг з капустою готовий. Смачного!
Подібні рецепти
Зефір по Дюканов
Прийшла пора молодої капусти, а з нею - час смачних капустяних пирогів. Простий рецепт капустяного пирога в мультиварці: від нашого столу - до вашого! опис приготування: Одне з головних достоїнств цього пирога - капуста для начинка не пересмажується, а кладеться свіжої. Інша перевага - тісто б...
Капустяний салат з журавлиною
Капустяний салат з журавлиною — джерело вітамінів! Особливо необхідних нам взимку. Журавлину я використовую сушену. У ній збережені всі корисні властивості. Давайте разом приготуємо цей салат. опис приготування: Капустяний салат з журавлиною ніж те нагадує квашену капусту, тільки готується шви...
Капустяний салат з корнішонами
Ми вживаємо велику кількість капусти і солінь, особливо в зимовий період, тому завжди приємно спробувати новий цікавий рецепт з цих інгредієнтів. опис приготування: Капустяний салат з корнішонами, червоною цибулею, kapersami, гірчицею і майонезом володіє освіжаючим пікантним смаком. Салат можн...
Капустяний салат з морквою
Капустяний салат з морквою, заправлений олією — найпростіший і один з найпопулярніших традиційних російських салатів. Такий капустяний салат можна подавати і просто так, і як гарнір. опис приготування: Як ви, напевно, здогадалися, цей простий салат складається з двох основних компонентів: капу...
Капустяний салат
Дуже прості інгредієнти корисного вітамінного салату роблять його напрочуд легким. капустяний салат — один з мною улюблених свіжих салатів, капуста виходить солодкої і хрусткої! опис приготування: Сьогодні я розповім, як робити капустяний салат. Рецепт гранично простий, однак потрібно ніде не ...