Рецепт Гостре желе

Рецепт Гостре желе
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 дн. 0 г. 0 хв.
Желе зазвичай асоціюється з солодким десертом. А що, якщо приготувати гостре желе з імбиру і гострого перцю? Вийде десерт для тих, хто любить гостреньке!

опис приготування:

Колись у кого-то в гостях я спробувала подібне желе, і у мене розірвався на шматки шаблон — як так, желе — і не солодке? виявляється, желе дійсно може бути не тільки солодким, але ще і солоною чи гострою. В даному випадку, я розповідаю, як приготувати гостре желе. За консистенцією це — звичайне желе, проте за смаком… Якщо ніколи не пробували, треба спробувати — словами описати те почуття, коли ти їси желе, але відчуваєш поки не звичну солодкість, а пекучу гостроту, словами передати неможливо. Любителі гостренького оцінять

  • Гострий перець— 8 штук
  • Імбир свіжий нарізаний— 1/2 склянки
  • цукор— 6 склянок
  • пектин рідкий— 20 мілілітрів
гостре желе - фото крок 1 Гострі перці моєму, чистимо і дрібно нарізаємо.

гостре желе - фото крок 2 імбир чистий, нарізаємо на шматочки довільного розміру.

гостре желе - фото крок 3 Завантажуємо імбир і перець в чашу блендера або кухонного комбайна, туди ж наливаємо склянку яблучного оцту.

гостре желе - фото крок 4 Подрібнюємо до пюреобразной консистенції.

гостре желе - фото крок 5 Ставимо суміш на швидкий вогонь, доводимо до кипіння, після чого вогонь зменшуємо до середнього, а в каструльку додаємо залишився склянку оцту і цукор. Доводимо до кипіння і кип'ятимо 5 хвилин.

гостре желе - фото крок 6 По закінченню обумовлених 5 хвилин кипіння суміші додаємо в каструльку рідкий пектин.

гостре желе - фото крок 7 помішуючи, доводимо до кипіння і кип'ятимо рівно 1 хвилину.

гостре желе - фото крок 8 Знімаємо з вогню. Виділилася на поверхні піну знімаємо.

гостре желе - фото крок 9 Вийшло желе розливають по гарячих стерилізованим баночках.

гостре желе - фото крок 10 закриваємо кришками.

гостре желе - фото крок 11 Перевертаємо банки і залишаємо так на 10 хвилин.

гостре желе - фото крок 12 Перевертаємо банки дном вниз, залишаємо їх у спокої на 24 годину. Потім банки можна відправити на зберігання в темне прохолодне місце.

Подібні рецепти

Гостре рагу з яловичини

Капуста, тушкована зі свинячими реберцями

Я люблю приготувати що-небудь гостреньке, наприклад, рагу з яловичини — готувати одне задоволення, а є — і того краще. М'ясо виходить ніжним, ароматним і соковитим, дуже раджу всім! опис приготування: Як гарнір до рагу подаю рис або картопляне пюре, чоловік верещить від захвату! Цибуля ріпча...

Желе агар-агар

Желе агар-агар

Агар-агар - це рослинний замінник желатину, вироблений з водоростей. він позбавлений смаку, корисний, а ще він не додає калорійності! Тому ділюся рецептом, як приготувати желе з агар-агар. опис приготування: Желюючий властивості агар-агар сильніше, ніж у желатину, тому не перестарайтеся з його...

Желе з ревеню

Желе з ревеню

Рецепт приготування желе з ревеню. Виключно для гурманів. опис приготування: 1.закип'ятити воду, всипати цукор і перемішати до повного розчинення. 2.ревінь промити, порізати середніми шматками, покласти в сироп і відварити до м'якості. Готову суміш процідити через маленьке сито і полотняний ру...

Желе з горобини

Желе з горобини

Желе з горобини готується досить просто. Для приготування нам знадобляться плоди горобини, цукор і ванільний цукор, грубка і морозильник. Смачне желе припаде до смаку всім — і дорослим, і дітям! опис приготування: Желе з горобини — це дуже смачне частування, схоже на мармелад, яке припаде до с...

Желе з винограду на зиму

Желе з винограду на зиму

У мене ці ласощі асоціюється з дитинством, оскільки виноград ріс у нас на ділянці, то на зиму мама готувала з нього різні заготовки, в тому числі, і таке приголомшливе желе. опис приготування: Взимку так приємно підняти собі настрій смачними частуваннями, приготованими самостійно з ароматних л...