Рецепт Гостра баранина з овочами і чорносливом

Рецепт Гостра баранина з овочами і чорносливом
Кількість порцій: 6-7 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Гостра баранина з овочами і чорносливом — рецепт для тих, хто не знає, як приготувати баранину. Блюдо досить просте, але, повірте, шалено ніжне і смачне.

опис приготування:

Гостра баранина з чорносливом і овочами — це просто ідеальне блюдо для зимового періоду, яке завдяки своїй гостроті, жирності і ситності допомагає протистояти зимових морозів і холодів.

відразу скажу, що страва виходить досить гострим (хоча, звичайно, гострота — поняття відносне), тому якщо ви не переносите гостре — зменшите кількість гострих інгредієнтів. Якщо ж ви, як і я, є любителем гострого — то ви відкрили потрібний рецепт

хай щастить! Готуйте з задоволенням!


  • баранина м'якоть— 700 грам
  • зіра (кмин)  — 1 Чайна ложка
  • Перець запашний горошком— 12 штук
  • Кориця в паличках— 1/2 штуки
  • морква— 250 грам
  • Картопля— 600 грам
  • Перець чорний мелений— 1/2 чайних ложки
  • Рослинна олія— 100 мілілітрів
  • коріандр сушений (Braai)  — 2 чайних ложки
  • кардамон— 1 Чайна ложка
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • чорнослив— 200 грам
  • сіль— 2 чайних ложки
  • Перець чилі— 1 штука
Гостра баранина з овочами і чорносливом - фото крок 1 Сырую свежую баранину нарезаем довольно крупными кубиками — приблизно 5 з 5 см.

Гостра баранина з овочами і чорносливом - фото крок 2 Берем казан или гусятницу, наливаємо в неї масло, гарненько розігріваємо. В разогретое масло бросаем все наши специи — корицю, кардамон, IRU, кориандр и душистый перец.

Гостра баранина з овочами і чорносливом - фото крок 3 Когда аромат специй наполнит всю кухню (а на это уйдет минуты три), кладем в ароматизированное масло кусочки баранины. roza_ker, помішуючи, близько 15 хвилин — до утворення рум'яної скоринки.

Гостра баранина з овочами і чорносливом - фото крок 4 Тем временем лук нарезаем тонкими полукольцами, морква — тонкими кільцями.

Гостра баранина з овочами і чорносливом - фото крок 5 Румяное мясо шумовкой достаем из казана и перекладываем в форму, в которой потом будем запекать блюдо — оптимально, если форма будет керамической. Затем в освободившийся казан бросаем лук, обсмажуємо пару хвилин, после чего добавляем к луку морковь и жарим еще 3-4 хвилини.

Гостра баранина з овочами і чорносливом - фото крок 6 Обжаренные овощи вместе с маслом выливаем в форму для запекания на мясо, туда же заливаем примерно полстакана кипятка. гарненько перемішуємо.

Гостра баранина з овочами і чорносливом - фото крок 7 Накрываем форму для запекания крышечкой, ставим ее в духовку и запекаем 40 хвилин при 180 градусах. Тем временем чернослив замачиваем в холодной воде на те же 40 хвилин.

Гостра баранина з овочами і чорносливом - фото крок 8 Картопля очищаем и нарезаем на кусочки среднего размера.

Гостра баранина з овочами і чорносливом - фото крок 9 По закінченню 40 минут запекания мяса, достаем форму для запекания из духовки, кладем в нее картофель, сіль і перець. акуратно перемішуємо.

Гостра баранина з овочами і чорносливом - фото крок 10 І — ще на 20 минут в духовку при той же температуре. Тем временем чернослив нарежем на половинки.

Гостра баранина з овочами і чорносливом - фото крок 11 Перець чилі очищаем от семян и нарезаем тонкими кольцами или полукольцами.

Гостра баранина з овочами і чорносливом - фото крок 12 По закінченню 20 минут запекания достаем форму из духовки, добавляем в нее перец и чернослив, аккуратненько перемешиваем — і ще на 30 хвилин в духовку. Усе, на этом приготовление оконченочерез полчаса достаем мясо из духовки, злегка охолоджуємо і подаємо.

Гостра баранина з овочами і чорносливом - фото крок 13 Вкусно выглядит, чи не так?:)

Подібні рецепти

Гостра курка Стир-Фрай з овочами

Баранина з чорносливом

швидко, соковитий, хрустяще, корисно і дуже смачно! хочете дізнатися, як приготувати гостру курку Стир-Фрай з овочами? Заходьте і дивіться. опис приготування: Техніка Стир-Фрая дозволяє приготувати соковите і корисне блюдо за короткий термін, зберігаючи смаки, вітаміни і корисні речовини прод...

Гостра свинина з овочами в мультиварці

Гостра свинина з овочами в мультиварці

швидке, нескладне і смачне гаряче зі свинини з овочами по азіатським мотивами. Подавши його з локшиною на гарнір, ви отримаєте відмінний обід або вечерю без особливого клопоту. опис приготування: Можна приготувати цю страву методом Стир-Фрая в воке. Однак в мультиварці виходить теж смачно. Не...

Гостра смажена риба по-тайськи

Гостра смажена риба по-тайськи

ця хрустка, гостра, пікантна рибка порадує всіх шанувальників азіатської кухні. Рецепт приготування риби по-тайськи прекрасно підійде для вечері вдвох або дружньої вечірки. опис приготування: Гостра смажена риба - популярна страва тайської кухні, яке можна спробувати в будь-якому тайському рес...

Гостра шуба з авокадо з начинкою з крабових паличок

Гостра шуба з авокадо з начинкою з крабових паличок

Якщо вам захотілося чогось пікантного і незвичайного, а також екзотичного і незвичного, сміливо готуйте такий рулет. ніжно, смачно і трохи гостро. опис приготування: Це ідеальне блюдо для вашого святкового столу! На сьогоднішній день дуже популярні страви (салати, прохолодні напої), які містят...

Гостра курка по-китайськи

Гостра курка по-китайськи

Така гостра курка по-китайськи в домашніх умовах готується просто, а страва виходить дуже смачне. Прекрасно доповнить навіть самий звичайний гарнір, а також внесе різноманітність у ваше меню! опис приготування: Такий простий рецепт гострої курки по-китайськи мені підказав знайомий кухар, який ...